För snart tre veckor sedan…

Postat: oktober 16, 2013 av Justpixels i CS:GO, LAN, PISK, STEAM

Hade PisK sin 10 års jubileum när det kommer till LAN event. Såhär snart tre veckor senare har LAN utmattningen börjat stillas och under helgen fick vi åter njuta av ren PisK anda med en full server med riktigt bra röjj i CS:GO.

Många undrade under kvällen vad ”Deployment drops” egentligen innefattar. Så då slog mig tanken att jag kanske ska ta och skriva lite om detta.

När man spelar en hel runda i CS:GO, det vill säga en runda där man spelar både CT och T och låter servern själv avsluta. Om man stannar kvar till nästa banbyte delas det slumpartat ut saker till spelare som deltagit under matchen. Observera nu, att stats har ingenting att göra med vem som får vad. Det spelar heller ingen roll ifall spelaren anslutit sig till servern 10 minuter innan eller kört hela rundor. Det är slumpen som avgör.
Det finns lite olika sorters ”drops”; dels har vi rena vapen (skins) som ändrar utseendet på vapnen man har i sin ”inventory”, dels kan det droppa lådor som är låsta med slumpartat vapen.
För att låsa upp dessa lådor krävs givetvis en nyckel, denna kan fås antingen via lite tur och visad engagemang genom att få den via en drop, eller så köper man en nyckel för ca 6.50kr.

I lådorna finns olika vapen i olika kvaliteter, vi har Grå, Vit, Lila, Ljuslila och Gul. Denna skala ger vanligheten i vapnets chanser att fås.
Om man nu har massa vapen som man inte är intresserad av, kan man antingen sälja dessa på auktionen på ”Steam Community Market” eller krossa 10 st vapen i samma kvalitetsgrad (färgskala) och få ett ovanligare vapen.

Sen kör Steam och Valve lite jippon då och då, där man kan införskaffa sig en ”Badge”. Denna badge är till för att stödja olika funktioner. Just nu pågår ”Community Developer Support”, och man kan då stödja kartbyggarna och de som utvecklar saker för spelet i sig med en liten slant. (ca 20-24kr)
När man sedan har ”Badgen” på sig ökar man även möjligheten att återfå vapenlådor och vapen inom spelet.

Hoppas detta klargjorde varför vi inte böt eller byter banor mitt i ett spel. Eftersom PisK står för rättvist spelande, ska även deltagarna ha möjlighet att få en slumpartad utdelning vid kartbyten.

– PisK Admin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s